Поширював на мільйонну авдиторію фейки про війну: пропагандиста з «rt» викрили на Чернігівщині

21d07af4-4dfb-4928-91c3-93590e0519ec

На Чернігівщині затримали іноземного блогера, який працював на прокремлівське видання «russia today». До України німець приїхав, аби створювати та поширювати фейки про війну.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Так, блогер працював на заборонений російський телеканал «russia today» і нав’язував кремлівську пропаганду жителям Євросоюзу. Для цього використовував власні Ютуб- і Телеграм-канали, загальна аудиторія яких становила понад пів мільйона підписників.

У своїх дописах і відеосюжетах він підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст. Також зловмисник розповсюджував дезінформацію з фронту і закликав країни ЄС обмежити допомогу нашій державі.

«Після початку повномасштабного вторгнення розпочав виконувати «редакційні завдання» кремлівського рупора щодо збору матеріалів для підготовки і випуску замовних сюжетів про війну в Україні», - повідомляють в СБУ.

Разом із псевдоблогером працювала його співмешканка. Жінка допомагала йому «монтувати» фейкньюз для зарубіжних інтернет-користувачів.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: