Російські солдати скаржаться на своє командування через величезні втрати в Україні

армія рф
Фото: Генштаб ЗСУ. Ілюстрація.

Російські солдати написали відкритого листа, у якому розкритикували своїх генералів через «незрозумілу битву» в Україні, в результаті якої Москва зазнала великих втрат лише за тиждень боїв.

Про це пише The Defense Post.

Військовослужбовці 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту Росії висловили свої скарги у понеділок у відкритому листі, опублікованому в популярному російському військовому блозі.

Вони саркастично стверджують, що їхні «великі» полководці «обережно» планували наступ, у результаті якого Москва втратила близько 300 солдатів.

Деякі російські війська на передовій також зникли безвісти через інтенсивні бої на сході України.

Приховування правди
Крім критики своїх генералів, російські військові, автори відкритого листа, звинуватили владу в «приховуванні» реальної кількості втрат під час війни в Україні.

Також у листі йдеться, що 155-та бригада вже втратила 50 відсотків своєї техніки лише за тиждень бою.

«Командування району разом з Ахмедовим приховують ці факти та спотворюють офіційну статистику втрат, боячись бути притягнутими до відповідальності», – заявили вони.

Солдати благали російського губернатора Олега Кожем’яко, запитуючи його, як довго командири плануватимуть бойові дії для отримання індивідуальних нагород ціною «людських» життів.

Текст листа:

«Шановний Олеже Миколайовичу. Звертаються до Вас морпіхи 155 бригад морської піхоти.

В черговий раз нас кинули в незрозумілий наступ генерал Мурадов і його корефан земляк Ахмедов заради того, щоб Мурадов заробив бонуси перед Герасимовим, а Ахмедова Мурадов обіцяв героя Росії. В результаті ми і морпіхи Камчатки наступаємо на Павлівку. В результаті «ретельно» спланованого наступу «великими полководцями» ми втратили за 4 дні близько 300 осіб убитими, пораненими і зниклими безвісти. 

50 відсотків техніки. Це лише наша бригада. Командування округу разом із Ахмедовим це приховують та занижують офіційні цифри втрат боячись відповідальності. Як вони зібралися захоплювати населений пункт проскочивши через посадки у яких залишився супротивник нині нищівний наших на шляхах евакуації поранених та підвезення боєприпасів. Крім того, Павлівка нижче Вугледара з якого луплять по нас.

Олеже Миколайовичу, приморці! Доки такі бездарності як Мурадов та Ахмедов плануватимуть бойові дії заради своїх доповідей та отримання нагород ціною життя стільки людей. Їм начхати на все аби показати себе. Вони людей називають м'ясом.

Ми просимо звернутися до Верховного, щоб надіслали комісію не з Міністерства оборони, де Мурадова кришує Герасимов, а незалежну. Нехай з них запитають мету таких дій, забезпечення їх і результати без прикрас.

Скільки це можна вже терпіти!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: