рф створила мережу агентів за кордоном ще до 24 лютого, - розвідка

фейк3

Через ворожих агентів на Заході, мережу яких рф створила ще напередодні повномашстабного вторгнення в Україну, країна-агресорка дискредитує ЗСУ.

Про це повідомив представник воєнної розвідки України Андрій Черняк РБК-Україна.

Він пояснює, що спецслужби країн-партнерів до нині виявляють людей, які є або агентами рф, або ж «агентами впливу» росії.

«росіяни працюють із засобами масової інформації для проведення інформаційних операцій, як, наприклад, про вигаданий продаж Україною західного озброєння або застосування нашими Збройними силами «брудної бомби», – говорить Черняк.

З його слів, окупанти зацікавлені у тому, щоб перекрити шляхи постачання зброї від партнерів України. Розуміють, що без їхньої військово-технічної допомоги Україні буде дуже тяжко.

«На фінансування саме цієї інформаційної кампанії щодо протидії надходженню зброї росіяни витрачають мільйони доларів. Вона масштабна і поки неефективна. Проте країна-терорист не полишає спроб чинити вплив на країни Європи, зокрема Великобританію, на німецьке суспільство», – пояснив представник ГУР МОУ.

Нині росіяни намагаються унеможливити надходження зброї до України будь-якими способами. Залучені й космічна розвідка, і агентурна мережа, і всі засоби політичного та економічного шантажу.

«Інформаційні атаки через ЗМІ – це лише одна зі складових широкомасштабної інформаційної операції з дискредитації України перед західним світом», – сказав Андрій Черняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: