Світові лідери відмовляться від "сімейного фото" на G20 через присутність росії

54eba150-b75fec6e9dc74f72ad4c0da3364f2c9b

Світові лідери не візьмуть участь в офіційному "сімейному фото" під час зустрічі на саміті G20 на Балі наступного тижня через загальний дискомфорт у зв'язку з присутністю росії на саміті.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

Світові лідери традиційно стоять разом для фотографування на початку самітів, що є джерелом цікавої динаміки, коли лідери спілкуються і вітають один одного на публіці.

Але на саміті в Індонезії, який розпочнеться наступного вівторка, фотографій не буде, попри те, що президент росії владімір путін заявив, що не буде на ньому присутній.

Натомість буде присутній глава МЗС сергій лавров. Він влаштував драматичні сцени на попередніх самітах, залишивши зустріч міністрів закордонних справ після того, як заявив своїм колегам, що вторгнення росії в Україну не є причиною глобальної голодної кризи і що санкції, спрямовані на ізоляцію росії, є рівносильними оголошенню війни.

Як пише сайт Гордон, під час зустрічі глави МЗС країн G20 улітку традиційного групового фото теж не робили, лавров тоді покинув саміт достроково.

Держсекретар США Ентоні Блінкен контактувати з лавровим на саміті лідерів не планує, заявили в Держдепі 10 листопада.

Саміт G20 відбудеться 15–16 листопада на Балі (Індонезія). Президент України Володимир Зеленський візьме у ньому участь, але, найімовірніше, в онлайн-форматі, говорив його прессекретар Сергій Никифоров.

У Кремлі спочатку заявляли, що Путін прийняв запрошення на саміт, але не говорили, як він братиме участь у ньому – очно або через відеозв'язок. В урядах Італії та Великобританії висловлювали думку, що Путіна не буде на Балі, президент Індонезії Джоко Відодо говорив у серпні, що Путін сказав йому: приїде особисто.

8 листопада Відодо після розмови з Путіним заявив, що той приєднається до саміту віртуально, якщо приїхати йому не вдасться.

10 листопада прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков оголосив, що російську делегацію очолить Лавров, а наступного дня він сказав, що Путін не має наміру брати участь у зустрічі G20 ні віртуально, ні очно.

Читайте також: білорусь обурюється, що Україна укріплює свій кордон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: