Відступ з Херсону є визнанням проблем російських військ, - британська розвідка

315025391_10226533682440856_8245984817174063969_n
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Відступ російських військ з Херсону є публічним визнанням труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, пише "Європейська правда".

"Херсон був єдиною обласною столицею, захопленою російськими військами з лютого, тому відхід завдає значної репутаційної шкоди… Цілком ймовірно, що Росія все ще намагається евакуювати сили з інших районів області через річку до оборонних позицій на східному березі", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що існує реалістична ймовірність того, що російська військова техніка та сили в цивільному евакуювалися разом із заявленими 80 000 евакуйованих цивільних осіб протягом останніх тижнів.

"Завершення виходу відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня, коли посадовці росіян у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що, ймовірно, у рамках цього процесу російські війська зруйнували автомобільні та залізничні мости через річку Дніпро.

У свою чергу радник із нацбезпеки президента США Джейк Салліван вважає, що вихід росіян із Херсона є видатною перемогою України. Про це він заявив на брифінгу 11 листопада, текстову версію якого опублікувала пресслужба Білого дому, пише сайт Гордон.

Він нагадав, що росіяни, "схоже", здійснили виведення військ із Херсона.

"І справді схоже, що українці щойно здобули видатну перемогу, коли єдиний обласний центр, захоплений Росією у цій війні [із 24 лютого], тепер знову під українським прапором. І це дуже примітна річ", – заявив радник.

За словами Саллівана, це також має ширші стратегічні наслідки.

"Тому що можливість витіснити росіян через річку означає, що довгострокова загроза для таких місць, як Одеса та узбережжя Чорного моря, зменшується у порівнянні з тим, що було раніше. Тому це важливий момент. І це, звичайно, не кінець, але важливий момент. І це завдяки неймовірній завзятості і майстерності українців, підкріпленим невпинною і єдиною підтримкою США та наших союзників", – наголосив він.

Нагадаємо, що російські окупанти зруйнували всю енергосистему Херсона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: