Львівщина: головні події за добу

photo_2022-11-13_10-05-31
Фото: Максим Козицький у Телеграм

Графіків погодинного чи аварійного відключення електроенергії у Львові та області на 13 листопада станом на цю годину не запроваджували

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

Сьогодні, 13 листопада о 09:18 на Львівщині почалася повітряна тривога й лунала вона півтори години.

"12 листопада о 14:25 сирени у нашій області сповіщали про загрозу удару крилатими ракетами з території білорусі. Небезпека не справдилася. Якщо бачите підозрілий літальний апарат – повідомте про нього нашим Силам протипрвітряної оборони у додатку «єППО». Вашу інформацію воїни отримають в режимі реального часу. Додаток потрібно завантажити на смартфон. Спершу авторизуйтесь через «Дію», натисніть «Тест», а далі – інформуйте військових про повітряні цілі." - пише Козицький.

Також очільник ОВА розповів, що допомогти Силам ППО можна за допомогою чат-бота «Шось летить». Це розробка Львівської обласної державної адміністрації та IT-фахівців. Чат-бот працює у телеграмі: https://t.me/rusrocketfly_bot. Також спершу необхідно авторизуватись через «Дію».

"Але насамперед подбайте про себе. Перебувайте в укритті чи іншому безпечному місці. Пам'ятайте про правило «двох стін». Вірте у ЗСУ" - наголошує він.

Також повідомляється, що графіків погодинного чи аварійного відключення електроенергії у Львові та області на 13 листопада станом на цю годину не запроваджували.

Але. за словами Козицького, вказівка про введення таких графіків може надійти від «Укренерго» у будь-який час, зважаючи на ситуацію в енергосистемі України.

"Стежте за оновленнями на сторінках Львівобленерго. Я також повідомлю про зміни, якщо такі будуть" - наголосив він.

Крім того, поліція області опрацювала за добу 1341 звернення щодо підозрілих людей та об‘єктів.

Кордон на виїзд на всіх ПП у Львівській області за добу перетнули 21 тисяча 216 людей. На в‘їзд – 18 тисяч 379 осіб, з них українців – 17 тисяч 496.

За три тижні волонтери проєкту «Почуй лікаря» провели лекції про здоров'я для 1200 учнів Львівської області.

Волонтери розповідають про те, що найбільше цікавило учнів минулого року: серцево-судинні захворювання; домедична допомога; травми; гінекологія; психічне здоровʼя; вакцинація; здорове харчування.

Реалізовують проєкт спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської ОВА та департаментом освіти і науки Львівської ОВА. Проєкт є частиною стратегії «Медико-психосоціальної послуги Львівщини».

Читайте також: На польському кордоні в чергах стоять 80 авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: