В ОП прогнозують, що росія "дозріє" до перегорів після звільнення Донецька чи Луганська

964d2ec-podolyak690
Фото: ОП

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що росія буде справді готова вести переговори, або виводити свої війська з України після деокупації Донецька чи Луганська.

Про це Михайло Подоляк повідомив у Twitter.

"Політично та психологічно Росія ще не дозріла до справжніх переговорів і виводу військ. Але це станеться. Одразу після звільнення Донецька чи Луганська" - написав він.

Водночас представник ОП зазначив, що нині підтримка війни в самій росії "стрімко летить на дно".

За словами Подоляка, уже зараз "від олігарха до чоботаря" формується думка, що "час закінчувати".

Водночас, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що можливість відновити переговори з російською федерацією може з’явитися у другій половині 2023 року.

Про це Арахамія заявив в ефірі телемарафону в суботу і в Telegram.

"Чесно, я вважаю, що це буде тоді, коли електоральні цикли почнуть працювати і в росії, і в Сполучених Штатах, тобто це десь у другій половині наступного року, коли вже стартуватимуть і президентські перегони в США. А до того ж, у 2024-му будуть вибори в путіна. І всім потрібно буде політично щось демонструвати.

Я не думаю, що путін здатний продемонструвати якісь військові успіхи, тому вони, можливо, намагатимуться на дипломатичному фронті якимось чином демонструвати щось своєму народу" - заявив він.

Голова фракції також висловив думку, що росія зараз знову піднімає питання про переговори, оскільки потребує часу, "щоб перезарядитись".

"Вони перегрупування роблять, зі зброєю є проблеми, з боєприпасами. Їм просто треба час, щоб посилити свої позиції. Ми не будемо давати їм такого часу", - підкреслив він.

Разом з тим, у Telegram Арахамія зазначив, що президент Володимир Зеленський чітко озвучив умови, за яких можна вести переговори з росією – "відновлення територіальної цілісності, відшкодування всіх завданих збитків, покарання усіх воєнних злочинців, дієві гарантії, що це не повториться".

Нагадаємо, що протягом доби Збройні сили знищили 650 окупантів та 12 броньованих машин росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: