російські попи створюють приватну військову компанію при РПЦ

Screenshot_20221114-064907_Chrome

У Росії створюється перша приватна військова компанія (ПВК) при Російській Православній Церкві. Таку ініціативу запроваджує громада Морського Кронштадтського Микільського собору.

Про це повідомляє risu.ua.

ПВК з благословення настоятеля храму Олексія Ганьжина вже розпочала створення добровольчих батальйонів, які візьмуть участь у війні в Україні.

Називатися військова компанія буде "Андріївський хрест".

"Концепція цієї ПВК – підготовка чоловіків перед мобілізацією для підвищення стійкості та опірності у важких умовах перебування та виживання під час воєнних дій. Центр має можливість навчати до 100 осіб, підготовка триває протягом 30 днів. Заняття ведуться на Василівському острові та на базі Кронштадту на приватні пожертвування та особисті гроші учасників", – пояснили в парафії.

На основі "Андріївського хреста" проходять навчання ті, кого призвали за мобілізацією. Олексій Ганьжин, настоятель храму, має намір зробити з чоловіків "справжніх профі у справі виживання".

Координаційний директор ПВК Володимир Хільченко пояснив, що основним завданням є підготовка добровольців для спецоперації в Україні. Крім того, ПВК планує створити власні добровольчі батальйони на базі свого навчального центру. Інструкторами в "Андріївському Хресті" стали бійці, які, за словами Хільченка, пройшли всі гарячі точки. Уже підготовлених бійців церква хоче відправити в зону "спецоперації" під власним прапором.

Що цікаво, навчальний центр з підготовки військових при Морському Нікольському Соборі у Кронштадті існує ще з 2017 року.

Архимандрит Олексій Ганьжин — заступник голови Синодального відділу із взаємодії зі збройними силами та правоохоронними органами, член Єпархіальної ради Санкт-Петербурзької єпархії, голова відділу із взаємодії із збройними силами та правоохоронними установами, благочинний Військового благочинницького округу Санкт-Петербурзького єпархії війська Донського в Санкт-Петербурзі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: