Ворожий агент з Харкова «здавав» окупантам позиції української ППО (фото, відео)

136165fe-2572-4af5-b610-13a77f2011ac

На Харківщині затримали російського агента, який передавав ворогові позиції української ППО у регіоні. Сам він мешкав на Салітвці - районі, який найбільше постраждав через атаки загарбників.

Про це повідомляють у Службі безпеки України 14 листопада.

Кажуть, що коригувальника викрили кіберфахівці. Поплічник рашистів передавав агресорові розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Влітку цього року він почав шукати через соцмережі шляхи «виходу» на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього викладав у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.

Встановлено, що, після того як зловмисник опублікував заборонену інформацію, «розкриті» позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.

Йому повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ. Нині ворожий агент під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: