На Херсонщині окупанти просуваються вглиб на 15-20 кілометрів, це завадить їм підвозити резерви, - ОК «Південь»

afe7807-4ac6962-gettyimages-1211621272
ВІЙСЬКА РФ, ФОТО AFP/GETTY IMAGES/ ІЛЮСТРАТИВНЕ

Ворожі війська на лівому березі Дніпра в Херсонській області просуваються вглиб від облаштованих рубежів на 15-20 кілометрів. Так окупанти намагаються вберегтися від атак Сил оборони України, Але останні все одно бедуть під вогневий контроль їх логістичні артерії на землі.

Про це повідомила речниця Оперативного командування «Південь» в етері Еспресо ТВ.

Завдяки цьому окупанти не мають можливості швидко повнонювати резерви.

«Гіпотетично вони можуть загрожувати (Херсону), тому що відстань дозволяє використовувати різні види зброї, але ми теж не стоїмо на місці та використовуємо контрбатарейну боротьбу, також маємо чим відповісти. У зв’язку з чим спостерігається певна активність ворожих військ на лівому березі Дніпра щодо посунення вглиб від берега на 15-20 км», - повідомила вона.

А на правобережжі Херсонщини тривають стабілізаційні заходи. Гуменюк каже, що йдеться про 4 тисячі 870 квадратних кілометрів звільнених територій.

Що передувало?

10-11 листопада нинішнього року українські захисники просунулися у Миколаївській та Херсонській областях. ЗСУ звільнили майже всю Миколаївщину (крім Кінбурнської коси) і правий берег Дніпра на Херсонщині.

11 листопада Сили оборони України увійшли в Херсон.

14 листопада до звільненого міста прибув президент України Володимир Зеленський. Над Херсоном знову замайорів прапор України. Опарація зі звільнення міста тривала з вересня нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: