Піп із УПЦ МП, який подав до суду на батька загиблої військової, пропонує примирення

Screenshot_20221115-191627_Chrome

14 листопада у Ковелі відбулося чергове засідання суду за позовом священника УПЦ МП Святослава Чижука проти батька загиблої військової Василя Созонюка.

Про це повідомляє Релігійна правда.

Священик заявив, нібито 5 серпня Василь Созонюк побив його – дав ляпаса, штовхав, бив у груди тощо, після чого у священнка лишилися синці. Чоловік, який втратив на війні доньку, свою вину перед попом не визнає. Його підтримують і односельці – кажуть, Святослав Чижук постійно провокував Василя, а також ображав Оленку Созонюк, коли вона ще була живою.

На минуле засідання священик не прийшов, бо, як сказав у коментарі журналістам, боїться за своє життя. Однак, суд вирішив не розглядати справу без його присутності, а тому в понеділок, 14 листопада він вже мусив висловити свої звинувачення особисто. Перед сотнями людей та перед згорьованим батьком, якого він посадив на лаву підсудних.

Перед початком засідання люди традиційно зібралися на майданчику навпроти будівлі суду. Односельці з прапорами розповідали журналістам про родину Созонюків і те, як їм живеться після втрати доньки. Говорили про священника Чижука, і те, як у селі Обенижі минули ці 11 днів між двома судовими засіданнями.

«В ПЦУ була служба. Вони (прихожани УПЦ МП – ред.) тієї неділі теж служили в однієї жінки в хаті. Ми зібралися під хатою, нас прийшло чоловік 15, – і Святослав Чижук викликав поліцію та написав заяву, що йому погрожують. А ми хотіли йому просто у вічі подивитися. Пізніше приїхав священник із Соловичів і забрав Чижука. Ми спитали його, коли він стане не попом, а отцем своїм парафіянам. Ми знаємо, що по «русскіх православних» церквах закликали своїх парафіян приїхати сюди, підтримати Чижука. Ми тут не бачимо нікого з них. Ніхто не приїхав», – розповідає мешканка Обенижів Тетяна Орлова.

Священик на початку звернувся із двома заявами: про те, що на нього зводять наклеп. І про примирення.

Потім священик звернувся до Василя Созонюка із пропозицією примиритися. Простягнув руку, але не отримав відповіді.

Після допиту Чижука суд призначив дату наступного засідання – 8 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: