Після російських ракетних ударів по Україні у Молдові частково зникло світло

електропостачання-світло
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Молдова у вівторок увечері перестала отримувати електроенергію з Румунії, після чого в деяких регіонах країни зникло світло.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker і TV8.

За даними оператора енергомережі Moldelectrica, припинення постачання електроенергії з Румунії до Молдови відбулося близько 16:40.

Судячи з онлайн даних на сайті підприємства, високовольтна лінія Ісакча-Вулканешти-МДРЕС перестала функціонувати. Це головна ЛЕП, якою до Молдови надходила електроенергія з Румунії.

У свою черги міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що масований обстріл російськими військами енергетичної інфраструктури України у вівторок, 15 листопада, може мати вплив й на енергосистеми деяких сусідніх країн.

"Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких наших сусідів", – написав очільник Міненерго.

Він зазначив, що цей обстріл енергосистеми став наймасованішим з початку війни.

Ворог влучає по всій українській енергосистемі – як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. У всіх областях запровадили аварійні відключення.

"Після поразок на військовій і міжнародній аренах ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу і намагається нанести максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими", – наголосив Галущенко.

Міністр закликав українців поставитись з розумінням до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій і довіряти енергетикам і ЗСУ.

Читайте також: 80% міста без світла, є поранений: яка ситуація у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: