НАТО не бачить навмисного удару з боку росії, оскільки кризу вдалось подолати

ekfvrb

Лідери НАТО та Польщі заявили, що немає жодних ознак того, що ракета, яка впала на територію Польщі ввечері у вівторок, була навмисною атакою росії, оскільки уряди у військовому альянсі вжили заходів для знешкодження інциденту.

Про це пише Bloomberg.

«Наш попередній аналіз показує, що інцидент, ймовірно, був спричинений українською ракетою протиповітряної оборони, випущеною для захисту території України від атак російських крилатих ракет», — заявив журналістам Єнс Столтенберг, генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору після зустрічі в Брюсселі.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна навряд чи застосує статтю 4 статуту НАТО, що призведе до консультацій щодо військової відповіді. 

Ця оцінка збігалася з оцінкою президента США Джо Байдена, який сказав союзникам на полях саміту Групи 20 в Індонезії, що вибух біля українського кордону був спричинений засобами протиповітряної оборони Києва, за словами двох чиновників, знайомих із ситуацією. Американський лідер все ж сказав, що удар був зрештою викликаний російським ракетним обстрілом України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: