НАТО збільшить передачу Україні систем ППО

нато4

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив, що одним із головних пріоритетів Альянсу є надання Києву додаткових систем протиповітряної оборони після того, як оосія здійснила найбільшу за більш ніж місяць хвилю ракетних ударів по українських містах.

Про це пише CNN.

«Нашим головним пріоритетом зараз або одним із головних пріоритетів зараз є надання Україні більше систем протиповітряної оборони», - сказав Столтенберг.

Столтенберг додав, що розмовляв із президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом США Джо Байденом після того, як ракета впала на сході Польщі у вівторок і вбила двох людей поблизу кордону з Україною.

На тій же прес-конференції глава НАТО сказав, що попередній аналіз показує, що ракетний інцидент у Польщі «імовірно» спричинила українська ракета протиповітряної оборони, додавши: «Це не провина України. росія несе остаточну відповідальність, оскільки вона продовжує свою незаконну війну проти Україна».

Цей вибух став першим випадком, коли країна НАТО постраждала безпосередньо під час вторгнення росії в Україну, і світові лідери намагалися розвіяти побоювання потенційної ескалації конфлікту в результаті удару.

«Ми погодилися, що нам потрібно зберігати пильність, спокій і тісну координацію. Ми продовжуватимемо консультуватися та дуже уважно стежити за ситуацією», - сказав Столтенберг, —НАТО є єдиною, і ми завжди будемо робити все необхідне, щоб захищати всіх союзників».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: