Що відомо про ракету, яка вбила двох людей в Польщі

ekfvrb

Польща заявила, що ракета, яка влучила в зерновий комплекс у вівторок, убивши двох людей поблизу кордону з Україною, була, ймовірно, «старою» ракетою С-300 , ракетною системою радянських часів, яку використовувала росія і Україна.

Про це пише Reuters.

Глава НАТО Йенс Столтенберг заявив, що ракета, ймовірно, використовувалася як українська ракета протиповітряної оборони, але остаточну відповідальність за інцидент несе росія, яка вторглася в Україну, спровокувавши майже дев’ятимісячну війну. У той час росія обстріляла міста по всій Україні десятками ракет.

ЩО ТАКЕ С-300?

* С-300 — це сімейство ракет класу «земля-повітря», спочатку розроблене Радянським Союзом. Вперше він був введений в експлуатацію наприкінці 1970-х років після десятиліття розробки.

* Існує кілька версій ракети С-300, що відрізняються технічними можливостями та дальністю польоту. За даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), максимальна дальність польоту стандартної ракети становить 150 км (93 милі), а боєголовки важать 133-143 кг (293-315 фунтів).

* Незрозуміло, яка версія могла бути використана в інциденті у вівторок.

* С-300 є «більш-менш» російським еквівалентом американської зенітно-ракетної системи Patriot, сказав Сімон Веземан, старший науковий співробітник Програми поставок озброєнь Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру.

* Ракети С-300 призначені для збивання літаків, безпілотних літальних апаратів і наближених крилатих і балістичних ракет. Повноцінні пускові установки С-300 включають радари виявлення, які відстежують вхідні цілі. Ракети оснащені системами наведення для автоматичного наведення на цілі. Кілька окремих ракет можуть бути випущені одночасно по кількох цілях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: