Священнослужителі відреагували на прославляння росії у Києво-Печерській лаврі

києво-печерська лавріо

Днями священник Київської православної боголовської академії Михайло Омелян викладав у мережу відео, де 12 листопада в одному з храмів Києво-Печерської лаври «моляться за росію». За словами священника, фрагмент з відео йому надіслав один з його випускників, який на той момент зайшов з друзями до храму.

Про це пише ІА Дивись.інфо

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь прокоментував скандальне відео та визнав його достовірність. Зокрема священник заявив, що в лаврі моляться не за росію, а до Бога, «за мир» і всіх православних людей.

Попри це він повідомив, що «отцю Захарії буде повна заборона» і більше в храмі не будуть співати «світських пісень», маючи на увазі пісню про «матушку-Русь».

У Києво-Печерській Лаврі заявили і про те, що священник не чув, що під час служби група «активістів» співала пісню із прославленням росії. Водночас цьому священнослужителю вже заборонили служити літургію.

«У нас багато років звершується приватне богослужіння перед іконою Божої Матері "Пантанасса"... Співають під час молебню люди, які збираються на богослужіння. І оскільки людей багато збирається на такі молебні, то вже зібралася групка активістів, які заповнюють час після молебню: співають різні народні пісні, псальми», — пояснив представник Лаври.

Він зауважив, що священник був зайнятий помазанням людей та спілкуванням з вірянами, а тому не чув, що саме співає група активістів. При цьому священника вже відсторонили від служіння літургії.

Представник храму також повідомив, що найближчим часом збереться Духовний собор Лаври: він розбере цю ситуацію і вирішить, кому яке покарання призначити.

Речник Львівської архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк зазначає, що такий випадок на дев’ятому місяці повномасштабної війни є неприпустимим. Тим паче в самому серці Києва.

«Такі випадки не можуть проходити безслідно, вони мають каратися. Моє ставлення до цього інциденту вкрай негативне та різке, адже все свідчить про те, що в Україні зараз ще можливі такі неприйнятні ситуації», - додає він.

Нагадаємо, в одному з храмів Києво-Печерської лаври, закликають пробудитися «матушку-русь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: