У Львові врятували 5-річну дівчинку з великим гнійником у легені після перенеселеного коронавірусу

315836498_2753394938129294_3622082033791790533_n

Львівські дитячі хірурги прооперували 5-річну дівчинку з гнійником у легені. Дитина напередодні перехворіла коронавірусом.

Про це розповіли у Першому медоб'єднанні міста.

Лікарі пояснюють, що у пацієнтки діагностували плевральне ускладнення пневмонії, себто коли обабіч легенів накопичується зайва рідина. Таке зазвичай трапляється у літніх людей або хворих з імунодефіцитом.

Маленька Юля потрапила до лікарні Святого Миколая з правостронньою пневмонією, внаслідок коронавірусу.

«Через інфекцію, що почала розвиватися в цій рідині, у правій легені дівчинки утворився гнійник. Та через ковід імунна система дівчинки не змогла впоратися з бактерією. Традиційне лікування антибіотиками та застосування дренажу Юлі не допомагали - дівчинку лихоманило, в неї були ознаки дихальної недостатності. Потрібно було діяти негайно, адже в дитини могла розвинутися хронічна гнійна інфекція або навіть сепсис. Тому їй провели оперативне втручання - декортикацію легені», - пояснюють медики.

Під час операції спеціалісти хірургічного відділення лікарні Святого Миколая розправили легеню дівчинки та, зробивши два проколи, малоінвазивно усунули вогнище інфекції.

Оперативне втручання дозволило зменшити тривалість перебування дівчинки у лікарні - вже на шосту добу Юля продовжила лікування вдома. Тепер дівчинка проходить реабілітацію та продовжує одужувати вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: