Мобільний зв'язок на Львівщині буде, але - островами, - президент Київстару

Мережа може перетворитися на точкове покриття, коли зв'язок буде присутнім островами, а найбільш уразливі області – Київська, Харківська, Львівська та Полтавська.

Президент Київстару Олександр Комаров відкидає повне зникнення мобільного зв’язку по всій Україні на довгий час.

Про це він розповів в інтерв'ю НВ Бізнес.

«Я не думаю, що є загроза, що мобільний зв’язок зникне на довгий час у всій Україні. Це залежатиме від того, як витримуватиме енергетична система», — заявив Комаров.

У той же час він припустив, що мережа може перетворитися на точкове покриття, коли зв’язок буде присутнім островами.

«Це зараз ми бачимо на прикладі Києва, коли відключають цілі райони з великою кількістю мешканців, і за кілька годин зникає мобільний і фіксований зв’язок. Але це не означає, що Київ без зв’язку», — зазначив Комаров.

За його словами, співвідношення працюючих і непрацюючих сайтів таке саме, як і по всій Україні — близько 30%. Найбільш уразливими областями на сьогодні очільник Київстару вважає Київську, Харківську, Львівську та Полтавську.

«Якщо говорити про цю недавню атаку, відверто, вражені були майже всі області, тільки в 2−3 областях не було відключень мережі від електроживлення. В інших були, але відрізнявся масштаб», — зазначив Комаров.

Він наголосив, що альтернативи як такої не існує, оскільки навіть термінали для супутникового зв’язку Starlink треба підживлювати.

Будь-якому приладу потрібно електроживлення в 21 столітті. Усі готуються до поганих сценаріїв, але якогось такого рішення, яке б дозволило людині залишатися на зв’язку, немає. Немає живлення — ми повертаємось у минуле", — сказав Комаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: