Понад 20 «беркутівців» нині воюють проти України, - ДБР

images

Понад 20 ексміліціонерів розформованого спецрозділу «Беркут» сьогодні воюють проти України у складі російської армії або протидіють нашій країні у складі окупаційних правоохоронних органів.

Про це заявили у Держбюро розслідувань.

Там розповіли, що після повномашстабного вторгнення відомство почало перевіряти у колобараціонізмі колишніх спецпризначенців, які втекли з України після Революції Гідності.

«Слідчі ДБР виявили, що проти України воюють не лише фігуранти кримінального провадження щодо злочинів під час Євромайдану, а й 20 осіб щодо яких бракувало доказів причетності до злочинів під час Революції Гідності», - сказано в повідомленні.

Довідка

21 листопада 2022 року Україна відзначає День Гідності та Свободи. В цей день 2013 року відбулася перша акція протесту через рішення влади щодо зміни курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Ці події мали масштабні наслідки та дали початок новому етапу в історії України.

Тільки спочатку 2022 року, не зважаючи на військові дії в країні, працівники Управління «справ Майдану» ДБР повідомили про підозру 46 особам, причетним до злочинів під час Євромайдану. За результатами роботи, теперішнього року до суду було направлено 23 обвинувальні акти стосовно 59 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: