У МВС прокоментували загибель бійців тероборони в перші дні окупації Херсона: «будуть висновки»

Screenshot_20221118-103405_Chrome

В майбутньому буде можливість розібрати події перших днів повномасштабного російського вторгнення – таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, пише "Мост".

Таким чином він прокоментував випадок, коли 17 бійців територіальної оборони Херсона, озброєних автоматами, розстріляли російські танки 1 березня. 

«У перші дні широкомасштабної російської агресії події розвивалися дуже швидко, але я впевнений, що в подальшому буде час дуже детально розібрати роль і місце кожного бійця, кожного командира, хто які накази віддавав, або навпаки, не віддавав», – сказав Єнін у відповідь на питання, чому тероборонівці залишилися сам на сам із окупантами.

Він вказав на дії Служби безпеки України, які вже повідомляли окремим власним співробітникам про підозри та оголошували в розшук.

«Відповідні організаційні й процесуальні висновки, я впевнений, будуть зроблені по всіх структурах влади й правоохоронних структурах, зокрема, і Херсонщини», – додав заступник міністра.

Російські війська почали штурм Херсону 1 березня.

Після оточення міста росіяни почали заходити в Херсон з кількох напрямків. Один із їхніх маршрутів – зі сторони міжнародного аеропорту та чорнобаївського аеродрому через вулицю Нафтовиків.

По цій дорозі в Бузковому парку окупантів зустріли бійці Сил територіальної оборони. Чотири десятки херсонців вступили в бій з росіянами, чиї сили значно переважали. Українці були з автоматами та “коктейлями Молотова”, окупанти – на броньованій техніці.

2 березня з’явилося відео з того місця, яке шокувало херсонців. Серед скошених вогнем з крупнокаліберної зброї дерев лежали тіла загиблих українців. У багатьох з них були відсутні кінцівки чи голови.

Росіяни намагалися приховати цей епізод окупації міста, стерти його з історії війни. Але це їм не вдалося. У травні в Бузковому парку херсонці облаштували Меморіал бійцям Херсонської тероборони, які звитяжно загинули 1 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: