ВООЗ рекомендує психологам впровадження нових методів роботи

Screenshot_10

Кожна людина по-своєму переживає стресові ситуації, пристосовується до тривалого стресу. Якщо переживань багато і вони дуже сильні, можливо накопичення стресу. Це може проявлятися в різних формах, наприклад: труднощі зі сном, тривога, страхи, погіршення відносин з оточуючими, стан здоров'я та інше.

Щоб підтримати мешканців прифронтових селищ, мобільна бригада м. Волноваха в свою роботу впровадила  новий  курс, спрямований  на поліпшення самопочуття, пошук  способів відновлення свого стану. Тривалість курсу - 4-6 зустрічей, 1 раз на тиждень. Тривалість кожної зустрічі - до 2-х годин.

У цей курс включений протокол G-TEP (Джі-ТЕП) - спеціальний метод групової роботи EMDR (Е-М-Ді-Ар). Він рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я для зниження наслідків впливу травматичних подій на людину. Особливо він може бути корисний тим, хто наражався на небезпеку або безпосередню загрозу смерті, загрозу серйозного поранення, сексуальному насильству або загрозі насильства. Наприклад, нещасні випадки з тяжкими наслідками, сексуальне або фізичне насильство, напад озброєних людей, утримання в заручниках, викрадення людей, пожежа, виявлення мертвого тіла, обстріл, раптова смерть близької людини.

Протокол використовується для того, щоб за короткий час (від 1 до 4-х зустрічей) зменшити стресову напругу, стабілізувати психологічний стан, підвищити психологічну стійкість до стресів в майбутньому.

Записатись на курс та дізнатися більше або звернутися до нас Ви можете знайшовши нас у фейсбук: «MHPSS center Mariupol\Dnipro».

Або через телефон гарячої лінії: +380979343993 (з 10:00 до 18:00).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: