Кровоточив від кожного руху: у Львові рятують чоловіка з Донеччини, тіло якого зрешетила ворожа ракета

photo_5465276087102718318_x

У Львові лікують 62-річного Олександра Стрільця із Донеччини. Шматок металу російської ракети, яка прилетіла просто на його подвір'я, ранив його зсередини. Через це кожен рух чоловіка супроводжувався розрізом та кровотечею. Медики ніяк не могли з'ясувати причини.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Ракета прилетіла на його подвір'я на початку жовтня. Він саме порався з братом по господарству. Олександру уламками зрешетило половину тіла, братові метал потрапив в голову. Одна операція в Курахово, ще три в Дніпрі. Кровотечу із рани на стегні, яка найбільше турбувала, вдається зупинити. Олександра з братом евакуюють до Національного реабілітаційного центру «Незламні» Першого ТМО. Однак чоловікові раптово стає зле», - йдеться в повідомленні.

З рани на стегні знову починає йти кров. Причина цьому - уламок в стегновій артерії. При кожному русі той ріже стінки судини і з неї йде кров. Лікарі розуміють: якщо зволікати, наслідки можуть бути критичними. Однак метал діставати не можна - це дуже травматично. Єдиний вихід - перекрити доступ крові до ураженої частини артерії. І робити це потрібно терміново.

Олександра доставляють до відділення інтервенційної радіології. Для емболізації, тобто закупорки судини, лікарі задіюють ангіограф. Втручання роблять під рентгеном. Результат - кровотеча зупиняється. І хоч уламок в тілі Олександра залишився, він більше йому не загрожує, додають медики.

Нині чоловік чекає на ще одну операцію, яка має повністю відновити рухливість ноги, та на зустріч із братом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: