На Київщині «знайшли» помічника окупантів, який захоплював будівлю СБУ у Луганську (фото, відео)

58993a81-6649-4c5b-b17c-18f58ae07b68

На Київщині затримали помічника «министра мвд лнр», який захоплював будівлю луганського управління СБУ. Тут він переховувся від правосуддя.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Так, колишній ватажок бойовиків з позивним «Сотий» після подій 2014 року переховувся у тимчасово окупованих регіонах України, а от остаточно «залягти на дно» вирішив на Київщині, де його викрили.

Затриманий входив до керівного складу окупаційної адміністрації захопленого Луганська і перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб. Саме за їхньої «протекції» його призначили «помощником министра мвд лнр» і командиром штурмового підрозділу «специального отряда быстрого реагирования» (більш відомого як «филиал» російського СОБР). Перебуваючи на «посадах», він координував злочинні дії з представниками центральних підрозділів російських спецслужб.

Із ними він регулярно зустрічався на території тимчасово окупованого Криму. А 2014 року він командував групами бойовиків під час захоплення адмінбудівлі луганського управління СБУ. Також він збирав персональні дані співробітників Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях.

Затриманий також створив розгалужену мережу ворожих інформаторів, які «здавали» йому місця дислокації та переміщення підрозділів антитерористичної операції на сході України. Про одержані відомості доповідав російським кураторам і колишнім ватажкам бойовиків, серед них:

  • «глава парламента лнр» Олексій Карякін,
  • «министр мвд лнр» Ігор Корнет,
  • «военный комендант» захопленого Луганська Сергій Грачов з позивним «Грач».

Він також передавав ворогові закриті дані щодо руху колон з військовою технікою сил АТО в районах Сіверськодонецька, Лисичанська та Сватового.

Він охороняв росіян, які 2014 року приїхали на Луганщину та донеччину для проведення псевдореферендумів, після чого проголосили так звані «лнр» і «днр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: