Окупанти створили 20-кілометрову «військову зону» на лівобережжі Херсонщини

армія РФ
Фото: Reuters

На лівобережжі Херсонщини загарбники окопуються, створивши 20 кілометрову зону, і грабують, як це робили і на правобережжі.

Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, пише Укрінформ.

«Прибережну частина лівого берега Дніпра окупанти перетворили у таку військові зону, вони там оголошували примусову евакуацію, але більша кількість людей не захотіла виїжджати звідти... Примусово виселили лише людей, які знаходилися у безпосередній близькості до узбережжя Дніпра, там окупанти розташували фортифікаційні споруди», - сказав Хлань.

Він розповів, що російські загарбники облаштовують другу і третю лінію фортифікаційних споруд, вони зробили фактично такою військовою зоною відстань 20 кілометрів від узбережжя Дніпра. Військову техніку ворог розташовує по населених пунктах.

Хлань також зазначив, що на лівому березі збільшилася кількість нових мобілізованих військових рф. Наразі та партія мобілізованих, що перебувала на Арабатській Стрілці на злагодженні, перекинута до узбережжя лівого берега Дніпра, а на їхнє місце на Арабатську Стрілку прибули нові мобілізовані. Що стосується боєздатних частин, які перебували на правому березі Дніпра до його звільнення, їх здебільшого перемістили углиб Херсонської області і ближче до Мелітополя.

«На узбережжі, якщо ми кажемо про...зону, де окупанти побудували фортифікаційні споруди, там здебільшого спостережні пости окупантів, вони зменшили свою кількість, зменшили якісний склад, але їх підсилення стоїть за 50-60 кілометрів від узбережжя», - кдодав Хлань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: