Ще до ембарго рф втратила 90% ключового європейського ринку нафти, - Bloomberg

нафта
фото ілюстративне

росія втратила понад 90% свого ринку нафти в північних країнах ЄС. Це сталося за два тижні до набуття чинності ембарго на російську нафту.

Про це пише Bloomberg.

Так, йдеться про ринок, який раніше був основою постачання з балтійських і арктичних терміналів.

За останні 4 тижні росія відвантажувала до Роттердама лише 95 тисяч барелів на день. Для порівняння, на початку лютого до європейських портів із росії щодня відправляли понад 1,2 мільйона барелів.

Такі держави як Литва, Франція та Німеччина припинили імпорт нафти з рф кілька місяців тому, а Польща наслідувала їхній приклад у вересні.

Три чверті нафти, завантаженої в балтійських портах росії, зараз прямують до Азії, кажуть у виданні.

Індійські нафтопереробники скуповують барелі, щоб скористатися пільговим періодом, запропонованим США та Великою Британією, який, як очікується, буде ухвалений Євросоюзом, додає Bloomberg.

Це звільнить від санкцій вантажі, які будуть завантажені до того, як заборона набере чинності 5 грудня — за умови, що вони будуть доставлені до 19 січня.

Країни «Великої сімки» вже найближчими днями оголосять про рівень граничної ціни на російську нафту. Вантажі, придбані за цінами, вищими від цього рівня, втратять доступ до європейських і британських суден, страхових та інших послуг.

Загальний обсяг постачань із росії в останній тиждень упав до дев'ятитижневого мінімуму у 2,67 мільйона барелів на день. Менш мінливе середнє значення за останній місяць також знизилося. 

Також щотижневі доходи кремля від торгівлі нафтою впали до найнижчого рівня з початку січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: