Словаччина отримає танки Leopard  в обмін на озброєння для України

800px-GarageImage_Leopard_2A4
Фото з відкритих джерел.

Німецький виробник озброєння Rheinmetall поставить модернізовані бойові танки Leopard 2A4 до Словаччини, яка, у свою чергу, передасть Україні військову техніку.

Про це пише The Defense Post.

Згідно з контрактом, збройні сили Словаччини отримають 15 бойових танків Leopard, амуніцію, навчання та запасні частини.

Очікується, що Rheinmetall поставить перший танк наступного місяця, а завершення контракту заплановано на 2023 рік.

За словами заступника міністра оборони Словаччини Маріана Маєра, найближчими тижнями уряд передасть Києву 30 машин BVP-1.

BVP-1

Bojove Vozidlo Pechoty (BVP)-1 чеського виробництва – це легка броньована бойова машина піхоти-амфібія, яка відрізняється високою маневреністю та сучасним озброєнням.

BVP-1 вагою 13 000 кілограмів (28 660 фунтів) має підвищену вогневу міць завдяки 73-мм гарматі типу 71 і пусковій планці для протитанкових керованих ракет.

«Завдяки своїй броні та повітронепроникному внутрішньому простору з фільтро-вентиляційними пристроями, він забезпечує хороший захист від вибухової хвилі та впливу ядерної, хімічної та біологічної зброї під час переміщення через забруднену місцевість», – сказав міністр оборони Чехії.

Програма обміну обладнанням

Ця торгівля є частиною програми обміну обладнанням Ringtausch уряду Німеччини.

Схема обміну була розроблена в партнерстві з сусідами Німеччини та союзниками по НАТО для підтримки України проти триваючої війни з росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: