У львівських школах впроваджують змагання світового формату

спортмайд
Фото: з архіву (ілюстративне)

У школах Львова запровадять змагання нового формату - спортивні шкільні ліги. Такий формат вже є у США. Наступного, 2023 року, в навчальних закладах міста хочуть провести ліги із трьох видів спорту.

Про це ІА Дивись.info розповіла голова комісії культури, молоді, спорту та міжнародних зв'язків, депутатка Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність» Лейла Мелесова-Вальчак.

Як це працюватиме?

Кожна школа формуватиме свої збірні команди з різних видів спорту, які змагатимуться між собою на рівні районів і міста та матимуть свою індивідуальну символіку. Такий формат використовують у США.

2023 навчального року заплановано провести ЛСШЛ з трьох видів спорту:

  • футзалу,
  • баскетболу
  • волейболу.

Відбуватиметься це із січня по травень, каже депутатка.

«На засіданні комісії ми погодили чудову програму про шкільні ліги. 2023-го починаємо із трьох видів спорту - волейбол, баскетбол та футзал. Я дуже вдячна управлінню спорту та управлінню освіти, це велика праця, світовий досвід, залучення більшої кількості дітей до сучасних змагань. Я спостергію за школами, вони зараз проявили велику активність у цьому процесі, голосують за логотип шкільних ліг», - розповіла вона.

І додала, що школярі вже голосували й обирали тварину-символ для своєї школи, така практика є за кордоном.

«Дуже радію, що навіть в такий страшний для країни час, коли триває кривава війна, ми маємо змогу розвивати дитячий спорт. Маю надію, що в наступних роках такі шкільні ліги охоплять більшу кількість видів спорту», - говорить Лейла Мелесова-Вальчак.

За її словами, із програма передбачає фінансову підтримку на закупівлю та виготовлення промоційної продукції та відеороликів, нагороджувальної атрибутики, прямих трансляцій змагань Львівської спортивної шкільної ліги.

ЛСШЛ із різних видів спорту проводитимуться щорічно серед львівських школярів із 15 жовтня до 15 травня.

Змагання складатимуться з трьох етапів:

  • Етап 1 (шкільний) – формування збірних команд шкіл з певних видів спорту.
  • Етап 2 (районний) – визначення переможця районних змагань, який отримує автоматичну перепустку до наступного етапу.
  • Етап 3 (міський/фінальний етап) – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої Ліги.

Щоб зробити змагання більш видовищними та цікавими, для кожної Ліги будуть створені логотипи та оригінальні кубки з індивідуальним дизайном. Ці трофеї стануть перехідними. Ними володітиме переможець поточного сезону до фіналу наступного. Також кожна команда отримає власну емблему, яка ідентифікуватиме колектив серед усіх інших учасників. Логотип свого навчального закладу діти обиратимуть спільно зі своїми наставниками - вчителями, які представлятимуть їхню команду на змаганнях.

У системі Шкільних ліг буде впроваджений цифровий процес. Підготовка та проведення висвітлюватимуться на розробленій інформаційній платформі «Львівські спортивні шкільні ліги».

«Наша мета - збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Ми зможемо довести всій країні, що зі звичайної шкільної команди можна виховати команду майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п'єдестали», - йдеться у повідомленні Львівської міськради.

В управлінні спорту Львова наголосили, що Львівські спортивні шкільні ліги – спортивні змагання, розроблені згідно з європейським та світовим досвідом функціонування подібних заходів. Головна мета проєкту - створити атмосферу спортивного свята під час проведення спортивних ліг серед учнів закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: