У Львові відкривається перша університетська ветеринарна клініка

Screenshot_20221121-085418_Chrome

Заклад функціонуватиме при Львівському національному університеті ветмедицини та біотехнологій ім. Степана Ґжицького. Раніше лікарі ветеринарної медицини також проводили тут прийом хворих тварин, але лише на кафедрах і лише під час практичних занять зі студентами

Про це повідомляє інтернет-журнал "My dog".

У новоствореному навчально-виробничому центрі клінічної ветеринарної медицини надаватимуть всю необхідну ветеринарну допомогу. Після реєстрації домашнього улюбленця, фахівець його огляне й встановить попередній діагноз, після чого скерує за потреби на додаткові обстеження та аналізи чи консультацію до вузького спеціаліста.

У клініці облаштували два оглядових кабінети: один для собак, інший — для котів. Обидва оснащені апаратами для проведення УЗД і комп'ютерним обладнанням з відповідним програмним забезпеченням, що дозволить заводити електронні медичні картки та історію хвороби на кожного "хвостатого" пацієнта.

У центрі функціонуватиме ендоскопічний кабінет з відеоендоскопом, лабораторія й кабінет рентгенодіагностики. Також тут буде операційна й маніпуляційна кімнати, діятиме стаціонарне відділення і буде виділено окреме приміщення для перетримки тварин й післяопераційного догляду за чотирилапими.

Медичні послуги надаватимуть кваліфіковані лікарі ветеринарної медицини, але оскільки це — навчально-виробничий центр, асистуватимуть їм студенти, які заодно чергуватимуть і надаватимуть допомогу хворим тваринкам у стаціонарі. І так само як це є в "людських" медзакладах, працюватиме тут також аптека.

У майбутньому у центрі хочуть налагодити співпрацю з волонтерськими організаціями та проводити стерилізацію безпритульних собак і кішок.

Для власників домашніх улюбленців послуги будуть платними. Проте наразі кошторису ще немає. Його опублікують на сайті університету.

Клініка працюватиме за адресою: м. Львів, вул. Костя Левицького, 65, з понеділка по п'ятницю з 09.00 до 17.00. У перспективі роботу закладу планують продовжити до 20.00, а стаціонар працюватиме ще й уночі.

Центр створили за кошти ЄС у рамках Програми Транскордонного Співробітництва. Аналогічні діють в Польщі, зокрема у Природничому університеті Любліна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: