У Львові врятували хлопчика з Харкова, якого відмовились лікувати за кордоном

316533817_2757434601058661_8175750186131813356_n

10-річний Микита з Харкова хворіє на рак мозку, хлопчик переніс вже багато операцій, але у Німеччині, куди сімʼя втекла через війну, відмовились робити ще одну.

Діагноз Микити: анапластична епендимома. Це агресивне злоякісне новоутворення, яке швидко росте, мігрує та щоразу з’являється у різних місцях, пише Перше медобʼєднання Львова.

З хворобою Микита бореться половину свого життя. Вперше хвороба проявилася у садочку. Після виступу на святі дитя почало похитуватися, у очах подвоїлося. Відтоді, лікарі не припиняють боротися за його життя. 

5 надскладних операцій на мозку, 16 блоків агресивної хіміотерапії, але три місяці тому хвороба повернулася. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів у рідному Харкові. 

Лікарі констатували: пухлина неоперабельна. Утвір розташований біля стовбура головного мозку із ділянками та центрами відповідальними за життєвоважливі функції дихання, серцебиття та ковтання. Дістатися до нього дуже важко, оперувати ризиковано ще й тому, що анатомія головного мозку після стількох операцій сильно змінена.

Проте батьки не здалися і почали шукати спеціаліста, який погодиться бодай дати шанс їхньому Микиті. Ним виявився наш Михайло Ловга, керівник Центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая, який раніше уже оперував хлопчика.

Так, команда нейрохірургів взялася планувати одне із найскладніших втручань у своїй практиці. Перед спеціалістами стояло надважке завдання: прибрати пухлину, не зачепивши ділянки, які відповідають за дихання, серцебиття та ковтання. І вони - успішно впоралися.

Зараз Микита продовжує курс хіміотерапії. Хлопчик дуже хоче одужати і продовжити повноцінне навчання у школі, як усі інші дітки. І лікарі докладають максимум зусиль, аби його бажання стало реальністю.

 А перед випискою усю команду нейрохірургів, які вже не вперше рятують життя Микити, сім’я запросила в гості додому у Харків після Перемоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: