Україна починає евакуацію з Миколаївщини та Херсонщини

евакуація
Фото ілюстративне.

Уряд України оплатить усі витрати, пов’язані з добровільною евакуацією з районів півдня Херсонської та Миколаївської областей, звільнених від російських військ.

Про це пише CNN.

На звільнених територіях з наближенням зими є кілька проблем, заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу для українських ЗМІ у суботу в Миколаєві. Велика частина території на півдні України зазнала значної шкоди інфраструктурі після того, як українські сили повернули її, що ускладнило виживання місцевих жителів без електроенергії, тепла та водопостачання.

«Йдеться про підготовку до зими. Поки ми розмовляємо, температура падає, ми розуміємо, що не зможемо вчасно відновити пошкодження інфраструктури», – сказала вона.

«Це лише добровільна евакуація, про обов'язкову евакуацію наразі не йдеться. А добровільна евакуація означає, що держава бере на себе всі витрати та зобов’язання, пов’язані з транспортуванням, транспортуванням людей до місць, де вони збираються зимувати, проживанням та проживанням, а також медичною допомогою. Якщо у людей є діти, ми маємо подбати про те, щоб забезпечити дітям весь необхідний догляд», – сказала Верещук. Також за її словами, херсонці зможуть евакуюватися через Миколаїв.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що у звільнених населених пунктах його області складають списки бажаючих евакуюватися.

«У Миколаєві створено транзитний пункт, де люди можуть залишитися тиждень до виїзду. Звідти їх відправляють у різні регіони України, де для них підготували місця ночівлі», – сказав Кім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: