Три хвилі: у разі надзвичайних ситуацій пункти обігріву будуть у школах, музеях та будинках

chaj

Якщо ситуація у місті погіршиться і електроенергії не буде більше 24 годин – у місті запустять другу хвилю і відкриють додатково ще дві сотні пунктів обігріву. Перша хвиля - це ті локації, які працюють з настанням холодів.

Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко 22 листопада.

«За умови, що у Львові не буде світла впродовж доби, – ми зупиняємо традиційний освітній процес. Школи, де є твердопаливні котли, генератори і wi-fi, переходять у зовсім інший режим роботи. Вони почнуть працювати як пункти обігріву для мешканців. Це також стосується закладів культури, управляючих компаній, районних адміністрацій, офісів територіальних громад та інших установ, які визначені у переліку на майже 200 локаціях», – пояснив він.

Читайте також: У Львові вже працюють майже 20 пунктів обігріву з-понад тисячі, які розгорнули на зиму

Додав, що адреси пунктів обігріву будуть повідомлені мешканцям, а також нанесені на інтерактивну карту.  

«Третя хвиля – це ті пункти, які облаштували мешканці у своїх будинках. Станом на сьогодні маємо 733 будинки, в яких жителі встановили «буржуйки» і готові до найскладнішого періоду. Хтось додатково придбав ще й генератори, хтось провів інтернет. Користуватися цими пунктами обігріву ми проситимемо у випадку, якщо у місті електроенергії не буде кілька днів. Звісно, сподіваємось, що до цього не дійде, але маємо бути готові до всього», – пояснив в. о. директора департаменту гуманітарної політики мерії Євген Бойко. 

За його словами, на під’їздах будинків будуть розміщені додаткові повідомлення про найближчі пункти обігріву. Люди з інввалідністю також не залишаться без уваги. Працівники соціальних служб міста знають про них, звершують обходи і в разі необхідності подбають про них. У будь-якому випадку, якщо виникнуть запитання чи щодо пунктів обігріву чи щодо внутрішньо переміщених осіб, необхідно звертайтесь в районну адміністрацію.

Дізнатися час та умови, за якими працюють пункти обігріву, можна також за номером телефону 050 555 44 61 або на «Гарячій лінії» міста 15 80.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: