У Львові хочуть закрити гінекологію: влада назвала причину, але працівники заперечують

гінекологія на русових

Перше львівське медоб'єднання видало наказ про закриття гінекології на вулиці Русових. Колектив медзакладу виступив проти такого рішення.

Про це повідомив депутат Львівської міськради від ЄС Євген Кузик.

У заяві Львівського ТМО про реорганізацію медичного об’єднання вказано, що такі зміні зумовлені нерентабельністю та аварійністю будівлі.

У відповідь працівники гінекології виступили зі зверненням проти реорганізації.

Євген Кузик у коментарі ІА Дивись.info, розповідає, що лише вчора був у цій лікарні та мав можливість оглянути операційну.

«Головною причиною реорганізації стало недотримання належного режиму. Я бачив висновки результату експертизи, які вказують на те, що з небезпек, які загрожують, лише можливість виникнення грибка. Наголошу, лише можливість виникнення. Такі результати недостатні для того, щоб закривати гінекологію. Якщо б у такому стані перебували усі лікарні України, то у нас рівень медицини був би не гіршим, аніж у Німеччині», - наголошує депутат.

Зазначає Кузик і те, що практично на всіх поверхах зусиллями колективу та спонсорів проведені ремонті роботи. Зокрема йдеться про заміну вікон на енергозберігаючі та капітально відремонтований операційний блок, який 2017 року відкривав мер міста Андрій Садовий.

«Операційні оснащені найсучаснішою апаратурою, яка дозволяє виконувати надскладні втручання. Більше того, цього літа 2022 року UNICEF, визначивши заклад як перспективний, провела капітальний ремонт підвального приміщення закладу з влаштуванням сучасного бомбосховища», - додає Кузик.

За словами депутата, за останні 4 місяці роботи команда вийшла на найвищі показники зароблених коштів від НЗСУ для відділень такого ж профілю: в середньому 3,7 млн грн на місяць (для порівняння: таке ж відділення у Львові заробляє 1-2 млн грн). Станом на зараз у відділенні заплановано близько 50 операцій, які мають провести до середини грудня 2022 року. А це свідчить про рентабельність закладу.

Депутат продовжує, що ще у жовтні 2022 року на Русових було 60 ліжок та міський центр планування сім’ї та репродуктивного здоров'я населення. 22 лікарів, 32 медсестри, 26 молодших медсестер, 1 медреєстратор та 9 працівників операційного блоку, які щороку виконували близько 2000 ендоскопічних, відкритих та вагінальних операцій.

 «Головною проблемою є те, що вони планують реорганізацію у приміщення, яке якраз немає відповідної можливості і необхідних норм перебування там», -  вважає Кузик.

Зазначимо, що будь-яка місцева влада має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій, а також інших обставин, що ставлять або можуть становити загрозу життю чи нормальним життєвим умовам людей - ст. 3 закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану в Україні».

«І таким правом звісно скористались у Львові! Коли як не зараз?! Хтось під час війни воює, а хтось відділення закриває, і війною прикривається. Без жодного обговорення прийнято рішення зачинити провідне Гінекологічне відділення у Львові», - додає Євген Кузик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: