6 причин, через які вам можуть не дати онлайн кредит

Screenshot_15
Фото: depositphotos.com

Згідно з наявною офіційною статистикою, онлайн кредит без  у мікрофінансовій організації оформляють понад 90% клієнтів. Причина проста – дуже лояльні умови кредитування. Для того, щоб отримати кредит онлайн без відмови у МФО, достатньо мати паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон та банківську картку українського банку, якщо кредит оформляється у віддаленому режимі через сайт організації.

Хто ж може потрапити до тих 10% клієнтів, яким відмовляють МФО у наданні кредиту? Виявляється, що і МФО мають «червоні лінії», переходити які не слід позичальнику, який подає заявку.

Причина 1: помилки під час реєстрації

Це найпоширеніша і найпростіша причина, яку можна швидко та легко виправити. Достатньо лише ввести правильні дані та виправити помилки. Якщо є можливість використовувати систему ID Bank, треба використовувати її, оскільки вона зводить до мінімуму помилки на етапі реєстрації, оскільки всі дані підтягуються з бази даних одного з банків, клієнтом якого є позичальник, залишається лише перевірити актуальність інформації.

Причина 2: погана кредитна історія

Це друга за поширеністю причина відмови у наданні кредиту. Чим більший ступінь зіпсованості кредитної історії, тим менший шанс на надання кредиту. У кожній МФО заявка клієнта проходить перевірку скоринговою системою, яка в автоматичному режимі аналізує багато показників, що впливають на надання кредиту, зокрема кредитну історію. У різних МФО критерії оцінки різні. Тому, можлива ситуація, коли той самий клієнт отримає різні рішення за своєю заявкою в різних МФО. За поганої кредитної історії доцільно подавати заявки в кілька МФО.

Причина 3: банківська картка оформлена на іншу особу

Після того, як процес реєстрації закінчено, клієнт повинен у своєму особистому кабінеті прив'язати банківську картку, яка обов'язково має бути оформлена на позичальника та випущена українським банком. Після прив'язки банківська карта пройде верифікацію, якщо її з якихось причин не буде завершено, клієнт не зможе подати заявку на кредит. Причини відхилення верифікації банківської картки: закінчився термін дії, оформлена на іншу особу.

Причина 4: паспортні проблеми

Деякі люди не стежать за своїм паспортом, бо рідко ним користуються. А даремно! Необхідно стежити за цілісністю паспорта, зберігати його в надійному місці, щоб він не став непридатним. А ще треба стежити та вчасно вклеювати фотографії при досягненні певного віку (45 та 65 років). У тому випадку, якщо в паспорті не буде вклеєно фотографію потрібного віку, паспорт вважатиметься недійсним, і клієнт отримає відмову в отриманні кредиту.

Причина 5: вікові обмеження

У кожному МФО є свої вікові обмеження видачу кредиту. Більшість українських МФО кредитують населення віком від 18 до 65 років. Є невелика кількість МФО, які видають кредит особам старшого віку, аж до 90 років. Ця інформація вказана на сайті МФО, і її треба враховувати під час оформлення кредиту.

Причина 6: Наявність непогашених кредитів

Жодна кредитно-фінансова організація не надасть кредит своєму клієнту, якщо він має не закриті кредити, оформлені раніше. Але оформити кредит в іншій кредитно-фінансовій організації при відкритому кредиті «на стороні», це можливо. Цю інформацію обов'язково необхідно вказувати, якщо цього вимагає адміністрація МФО, у якій оформляється кредит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: