Ворожий удар по Україні 23 листопада: (текстовий онлайн)

index
ілюстративне фото.

У вівторок 23 листопада по всій Україні, окрім Криму, оголосили повітряну тривогу. Вибухи пролунали у столиці та багатьох районних центрах.

Що відомо про чергову масовану атаку росіян, - розповідає ІА Дивись.info.

Київ та область

росіяни влучили в інфраструктурний об'єкт столиці, а в регіоні - в житловий будинок.

Кирило Тимошенко, заступник глави Офісу президента України заявив, що ворог атакував будинок у Вишгороді. І додав, що окупанти обстрілюють енергетичні об'єкти країни. Підтверджено російські влучання по об'єктах критичної інфраструктури в кількох областях.

У столиці запроваджують екстрені відключення електрики, йдеться на сайті компанії Yasno.

Столичне метро працює в обмеженому режимі, оскільки велика кількість людей використовує його як укриття, повідомили в КМДА.

Окупанти влучили у двоповерхову будівлі на Київщині. Відомо про щонайменше трьох загиблих та трьох постраждалих, додають у міській військовій адміністрації.

Весь Київ залишився без водопостачання, повідомив Кличко.

У КМВА заявляють вже про шістьох постраждалих. Число жертв не змінилося.

Кількість постраждалих зросла до 9, повідомляє мер.

Вісьмох людей ушпиталили до столичних лікарень. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці.

Вінниччина

В обласній військовій адміністрації заявили, що під обстрілом об'єкти критичної інфраструктури регіону.

Львівщина

Офіційної інформації від влади щодо обстрілів регіону станом на 14:48 немає, водночас міський голова Андрій Садовий закликав городян не покидати укриттів, а весь Львів залишився без світла.

Дані мерії станом на 14:54:

  • Усі школярі та дошкільнята перебувають в укриттях разом з вчителями та вихователями! Дорогі батьки - забирати дітей можна тільки після завершення тривоги.
  • Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Після завершення тривоги на дороги пустимо додаткові автобуси.
  • Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води. Переходимо на роботу дизель-генераторів.

Два ракетних удари по електропідстанції у Львівській області. Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії. Через ракетний удар по енергетичному об’єкті в області застосовують екстрені відключення електроенергії. Графіки планових відключень не діють, повідомив Максим Козицький, очільник військової адміністрації регіону.

Мер Садовий заявляє:

  • Через відсутність електроенергії оповіщення у Львові може працювати з перебоями. Про відбій тривоги додатково повідомлятимуть машини з гучномовцями.
  • 70% світлофорів - не працює. Після відбою на найскладніших перехрестях працюватимуть регулювальники.

Одещина

Окупанти поцілили в енергетичну інфраструктуру. Через це ввводять екстрені вимкнення світла, повдіомив начальник військової адміністрації регіону Максим Марченко.

Прикарпаття та Тернопільщина

Відомо, що в регіонах вводять аварійні вимкнення електроенергії, повідомляють у військових адміністраціях.

Це означає, що спрогнозувати увімкнення електропостачання неможливо.

Харківщина

У Харкові зупинено весь електротранспорт, із метро евакуйовують людей, повідомив мер Ігор Терехов.

Очільник ОВА Олег Синєгубов розповів, що ворожих ударів по критичній інфраструктурі області не зафіксували.

«Але через пошкодження загальної системи застосовуються аварійні відключення. Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми. Фахівці роблять все можливе, щоб відновити безперебійне постачання», - сказав він.

Полтавщина

У Кременчуцькому районі спрацювала ППО, розповів глава військової адміністрації регіону Дмитро Лунін.

Чернігівщина

Чернігівська область як і інші регіони знеструмлена через ракетні удари ворога по об’єктах енергетики. Ремонті бригади вже працюють для ліквідації наслідків та відновлення електропостачання, заявив В'ячеслав Чаус, начальник ОВА.

Хмельниччина

Хмельницьк знеструмлено повністю. Об’єкти критичної інфраструктури та Чернелівський водозабір також, повідомив очільник військової адміністрації Олександр Симчишин.

Енергоблоки Хмельницької АЕС відключені від енергосистеми, додає глава ОВА Сергій Гамалій.

Дніпропетровщина

Ракети росіян уразили енергетичну інфраструктуру країни. Через різке зниження напруги у мережі сталися аварійні відключення електрики по всій області. Знеструмлені й водоканали. Є перебої з водою, заявив Валентин Резніченко, голова ОВА

Кіровоградщина

Ворожі прильоти по енергетичному об’єкту. Область, як і низка інших регіонів, без світла, повідомили у військовій адміністрації регіону.

Рівненщина

Через ракетні удари по території України, відсутнє електропостачання і на Рівненщині. Над ліквідацією наслідків працюють енергетики, заявив Віталій Коваль, голова військової адміністрації регіону.

Затримуються потяги

Укрзалізниця повідомляє, що черезз російські обстріли енергетичної інфраструктури знеструмлені ділянки у столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині.

«Відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози. Рух кільцевої електрички у столиці тимчасово призупинено. Просимо пасажирів перебувати в укриттях безпосередньо до посадки на поїзд. Посадка продовжується у безпечному режимі через підземні переходи», - йдеться в повідомленні перевізника.

По всій Україні - аварійні відключення

Аварійні відключення застосовано у всіх регіонах України, повідомили в «Укренерго».

Фахівці візьмуться за відновлення одразу по закінченню повітряної тривоги.

«Але через мороз та льодяний дощ в деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше. У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд», – йдеться в повідомленні оператора.

Постраждала й Молдова

Унаслідок масованих російських обстрілів України у середу, 23 листопада, у Молдові фіксують масові відключення світла. Є також перебої із мобільним зв'язком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: