Скільки білорусів готові воювати проти України, - Генштаб

image-15

Декілька тисяч силовиків готові долучитись до війни проти України на боці рф. Ідеться про 10-15 тисяч військових, яких приваблюють майбутні виплати.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу в четвер, 24 листопада.

Читайте також: Самопроголошений диктатор лукашенко погрожує Україні повним знищенням

Там також вважають, що готовність білоруської армії проводити самостійний наступ низька. За словами Громова, більшість білоруських військових відмовляється брати участь у війні проти України. 

Читайте також: Білоруські прикордонники перехоплюють українські дрони, - ДПСУ

Нині на території білорусі перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. У повітряному просторі Білорусі тривають польоти МіГ-31К — носіїв гіперзвукових ракет «Кинджал». 

Наразі на території білорусі та в Брянській, Курській і Білгородській областях росії немає ознак формування ударних угруповань. Однак є ймовірність провокації на кордоні.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: