У Львові вперше спротезували суглоб кисті руки для військового

316430625_2758450734290381_8723427403497459284_n

У Львові хірурги запротезували суглоб кисті руки військовому, аби повернути йому здатність виконувати бойові завдання.

Це – перша така операція з ендопротезування суглобів кисті в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова. Після успішного хірургічного втручання військовослужбовець уже повернувся на фронт, повідомляє Перше медобʼєднання Львова.

Захисник, якому 45 років, родом зі Львова. До лікарів він звернувся через постійний та сильний біль лівої руки. Мізинець набрякав, зігнути чи розігнути його чоловік уже не міг. Все – через контрактуру Дюпюітрена – патологію долонної сполучної тканини, яка зумовила рубцеві зміни суглоба.

Погіршила стан також отримана раніше травма пальця. Усе разом це призвело до деформації фаланги. Як наслідок – рука нестерпно боліла навіть при найменших рухах пальцями. Суглоб знерухомився і почав руйнуватися.

Прибрати біль та відновити рухи пальця могла лише заміна ушкодженого суглоба.

Операція відбулась у два етапи. Спершу чоловікові видалили контрактуру Дюпюітрена та оглянули пальцеві нерви. Під час наступного етапу втручань – протезували міжфаланговий суглоб п’ятого пальця. Операція пройшла успішно. Пацієнта ще очікує кількатижнева реабілітація, проте він уже повернувся до виконання бойових завдань.

Лікар-хірург Роман Чепіль, який виконував операцію, зазначає, що найчастіше такого протезування потребують ті, в кого була травма або інші захворювання кистей рук. А основний симптом, який змушує звернутись до лікаря - біль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: