Європарламент підтримав виділення Україні 18 мільярдів євро

євро
Фото з відкритих джерел.

Сьогодні євродепутати схвалили кредит у розмірі 18 мільярдів євро для підтримки України під час війни з росією.

Про це йдеться у прес-релізі Європарламенту.

18 мільярдів євро покриють приблизно половину від приблизно 3-4 мільярдів євро щомісячного фінансування, яке потребує Україна у 2023 році. Гроші підуть на підтримку основних державних послуг, таких як робота лікарень, шкіл і забезпечення житлом переселенців, макроекономічна стабільність та відновлення критичної інфраструктури, зруйнованої росією, згідно з пропозицією Комісії. Позика, отримана ЄС з фінансових ринків, виплачуватиметься щоквартальними траншами з безперервністю та передбачуваністю, що є важливим для того, щоб утримати Україну на плаву під час війни.

Кредит є умовним для України. Це вимагає реформ, щоб зміцнити інституції країни та підготувати її як до реконструкції, так і до її шляху до членства в ЄС. Умови, які розглядаються Комісією перед кожним траншем, включають заходи щодо боротьби з корупцією, судової реформи, поваги до верховенства права, належного управління та модернізації інституцій.

Постанова була прийнята 507 голосами, проти - 38 і 26 утрималися.

Президентка Європарламенту Роберта Мецола після голосування заявила: «Україна бореться за європейські цінності. Європейський Парламент і Європейський Союз продемонстрували надзвичайну солідарність з Україною на гуманітарному, військовому та фінансовому фронтах. Важливо, що ми надали Україні статус кандидата в ЄС.

Вчора ми запустили європейську кампанію «Генератори надії», щоб Україна пережила зиму.

Сьогодні ми схвалили значною більшістю голосів і рекордно швидко пакет підтримки на суму 18 мільярдів євро, щоб пережити війну та відновити критичну інфраструктуру».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: