Благодійники придбали для дитячої лікарні у Львові коштовний УЗД-апарат

узд

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав УЗД-апарат від благодійників зі Словаччини та Чехії. Вартість обладнання становить 51 тисяча євро. Він уже запрацював у лікарні.

Про це розповіли у медзакладі.

Сучасне обладнання передали в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Як пояснив лікар променевої діагностики Центру Віктор Жельов, новий апарт дуже потрібний проведення досліджень методом, який в межах Україні наразі доступний лише у цій лікарні.

«Йдеться про такий вид УЗД-обстеження, який є більш інформативним та значно знижує ризик ускладнень у порівнянні з іншими формами діагностики. Завдяки новій методиці нещодавно вдалось виявити абсцес мозку у п'ятимісячної дитини. Маленький пацієнт потрапив до нас з підозрою на мультисистемний запальний синдром після перенесеного коронавірусу. Дитина мала високу температуру, виражену неврологічну симптоматику тощо», - розповів він.

Стан дитини вдалось стабілізувати, а для постановки діагнозу лікарі Центру призначили повторні обстеження. Малечу прооперували нейрохірурги, зараз пацієнт одужує.

Під час звичайного УЗД не завжди можна побачити проблему. Контрастне підсилення (CEUS) допомагає чітко та надійно відобразити патологію. Також ультразвукові контрастні речовини мають величезну перевагу для педіатричних пацієнтів, оскільки вони можуть повністю виключити радіаційне опромінення у порівнянні з іншими формами діагностичної візуалізації, уникнути седації або анестезії. До того ж ці речовини не містять барвника і не створюють ризику пошкодження нирок або відкладення контрастних речовин у мозку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: