Темпи відновлення електрики сповільнюють й погодні умови, але зберігається й дефіцит - «Укренерго»

електро
фото ілюстративне

Станом на ранок п'ятниці, 25 листопада, виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні. Першочергово заживили об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях.

Продовжуються роботи по відновленню живлення побутовим споживачам. Темпи відновлення сповільнюють складні погодні умови, пояснили у НЕК «Укренерго».

«Через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах (обленерго). Ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго працюють цілодобово, ліквідуючи пошкодження», - йдеться в повідомленні.

Додають, що атомні станції працюють на повну потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина «зеленої» генерації.

Проте, дефіцит електроенергії в системі зберігається. Ідеться 30% від загального обсягу споживання, заявили в оператора.

У зв’язку з цим в усіх областях України введені і планові, і аварійні графіки обмеження споживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: