Всі українські АЕС відновили роботу

заес

Усі чотири діючі українські атомні електростанції знову мають доступ до національної енергомережі після повної втрати зовнішнього електропостачання після російських ударів.

Про це сьогодні заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі.

Група експертів МАГАТЕ, присутня на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), вже вчора повідомила, що зовнішнє підключення електростанції об’єкта відновлено через день після його відключення. ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, перебуває в режимі зупинки, але все ще потребує електроенергії для підтримки основних функцій безпеки.

Сьогодні Україна також підтвердила МАГАТЕ, що три інші АЕС – Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька – були повторно підключені до мережі та працюють для виробництва електроенергії для потреб країни. Також було відновлено електроенергію на території Чорнобильської АЕС.

Окремо сьогодні генеральний директор Гроссі повідомив, що МАГАТЕ завершило тижневу місію експертів з питань ядерної безпеки та безпеки до Чорнобиля, включаючи Зону відчуження, створену навколо АЕС після аварії 1986 року. Місія допоможе прокласти шлях для модернізації та вдосконалення систем ядерної безпеки на станції. Експерти МАГАТЕ також отримали краще розуміння потреб станції щодо безпеки та безпеки та надали поради та вказівки щодо радіаційного моніторингу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: