ЄС надасть Україні 200 трансформатів та майже пів сотні генераторів

Урсула фон дер Ляєн

Європейський Союз передасть Україні 200 трансформаторів та 40 генераторів.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

«Я висловила президенту Зеленському повну солідарність ЄС з Україною, оскільки вона страждає від навмисних і варварських бомбардувань путіним цивільної інфраструктури країни. Я рішуче засуджую ці напади. росія повинна відповідати за те, що є військовими злочинами.

Ми активізуємо наші зусилля та працюємо з партнерами, щоб надати екстрену підтримку, яка потрібна Україні для відновлення та підтримки електроенергії та опалення для цивільного населення», - заявила президентка.

Через Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС Комісія зараз готує якнайшвидше надсилання в Україну наступних великих пожертвувань держав-членів безпосередньо з резерву Комісії rescEU:

  • 200 середніх трансформаторів і великий автотрансформатор з Литви.
  • автотрансформатор середнього розміру з Латвії.
  • 40 важких генераторів із резерву rescEU, розташованого в Румунії. Кожен із цих генераторів може забезпечити безперебійним живленням невелику та середню лікарню

Окрім цього Європейська комісія додатково працює над новим енергетичним центром rescEU у Польщі, щоб дозволити пожертви від третіх сторін і допомогти з їх доставкою в Україну скоординовано, зокрема з нашими партнерами з G7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: