Зеленський пропонує обмежити ціну на російську нафту на рівні $30 за барель

нафта

Президент України Володимир Зеленський вважає, що обмеження цін на російську нафту, якае обговорюється ЄС та країнами G7, має бути запроваджено на рівні $30 за барель.

Про це він заявив у відеозверненні до учасників міжнародного симпозіуму «Європейська ідея», повідомляє пресслужба Офісу президента

«Цьогоріч Європа нарешті здійснює енергетичне роззброєння Росії. Залежність континенту від російських енергоресурсів почала зменшуватися. А має повністю зникнути. І один із ключових інструментів — це обмеження російських заробітків від експорту ресурсів», — сказав президент.

Він звернув увагу на те, що у світі та Європі вже почали говорити про примусове обмеження цін на російську нафту.

«І звучать слова про рівень нібито в $60 чи $70. Безперечно, такі слова — це піддавки. Більше схоже на намагання щось зобразити, а не щось зробити», — заявив Зеленський.

Він подякував Польщі та країнам Балтії та назвав їх пропозиції щодо прайскепу в $30 слушними.

«Обмеження ціни на рівні до $30 за барель видається більш слушною пропозицією, і я дякую, що така пропозиція пролунала», — сказав президент.

І додав, що після запровадження обмеження цін на російську нафту, енергетична безпека Європи, а отже, і цінова безпека тепер базуватиметься передусім на співпраці й солідарності між європейцями та на європейських енергетичних правилах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: