Лідер Північної Кореї хоче створити "найбільшу ядерну силу у світі"

eb6ad7c-index

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що кінцевою метою його країни є володіння найпотужнішими ядерними силами в світі.

Про це пише Reuters із посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї, повідомляє Українська правда.

Повідомляється, що Кім Чен Ин підвищив у званні десятки військових офіцерів, які брали участь у нещодавньому запуску найбільшої балістичної ракети Північної Кореї.

Ця заява була зроблена після того, як Кім проінспектував випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) "Hwasong-17" і пообіцяв протистояти ядерним загрозам США за допомогою ядерної зброї.

Створення ядерних сил призначене для надійного захисту гідності і суверенітету держави і народу, і "його кінцевою метою є володіння найпотужнішою в світі стратегічною силою, абсолютною силою, безпрецедентною в цьому столітті", - йдеться в заяві лідера КНДР.

Він назвав "Hwasong-17" "найсильнішою у світі стратегічною зброєю" і заявив, що вона демонструє рішучість і здатність Північної Кореї створити найсильнішу армію у світі.

Північнокорейські вчені зробили "чудовий стрибок вперед у розвитку технології встановлення ядерних боєголовок на балістичні ракети", - сказав Кім, не уточнюючи деталей.

Ученим, інженерам, військовим та іншим особам, які брали участь у випробуванні, Кім сказав, що очікує від них продовження розширення і зміцнення ядерного стримування країни надзвичайно швидкими темпами.

Вони склали присягу на вірність правлячій партії, пообіцявши захищати "абсолютний авторитет" партії і Кіма, а також запевнивши, що "наші ракети будуть летіти тільки в напрямку, вказаному" ним.

Запуск ракети, здатної досягти материкової частини США, спонукав Сполучені Штати закликати Президента Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй зробити заяву, щоб притягнути Північну Корею до відповідальності за її ракетні випробування, заборонені резолюціями Ради Безпеки.

Читайте також: США організували в Польщі ремонтну базу для артилерії з України, – NYT

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: