Інформацію про наступ білорусі поширюють навмисно: у розвідці пояснили, чому

білорусь

Фейки щодо ймовірного наступу білоруських військ на Україну є вигідними для країни агресорки рф.

Про це заявив представник воєнної розвідки України (ГУР МОУ) Андрій Юсов та пояснив, чому це так.

«Інформаційно-психологічні спеціальні операції дуже часто переслідують одночасно кілька цілей. І в даному випадку ми бачимо різні цілі, тобто з одного боку посіяти паніку серед населення, серед українців, в тому числі жителів прикордонних районів і областей. І дезорієнтувати українські сили оборони, розосередити сили, перекинути сили з інших напрямків. Ну і також об'єктом і цілями цієї спеціальної психологічної операції інформаційної є сама білорусь і білоруси, тобто нагнітання. Зробити так, щоб заіскрило, і все-таки втягнути саму білорусь в повномасштабну війну, чого до цього моменту не було», – розповів він.

Читайте також: Білоруські прикордонники перехоплюють українські дрони, - ДПСУ

Додає, що зараз дуже важливо розуміти, які цілі перед собою ставить ворог. Не можна піддаватися на подібного роду провокації.

Водночас зазначає, загроза завжди існує.

«Вона є, і лукашенко допомагає путіну і зброєю, і боєприпасами, і бронетехнікою. Він надає свій повітряний простір для ударів по Україні, але говорити про те, що в найближчому часі відбудеться повномасштабне вторгнення і втягування білорусі вже в наземну операцію, сьогодні ми не можемо», – додав представник воєнної розвідки України.

Нагадуємо, нині на території білорусі перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. У повітряному просторі Білорусі тривають польоти МіГ-31К — носіїв гіперзвукових ракет «Кинджал». 

Наразі на території білорусі та в Брянській, Курській і Білгородській областях росії немає ознак формування ударних угруповань. Однак є ймовірність провокації на кордоні.

Участь білорусі у війні проти України

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: