На порозі нових ударів: уперше за кілька діб у Чорне море вийшли ворожі ракетоносії

630_360_1649589346-626
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Уперше за останні кілька діб на бойове чергування у Чорне море вийшли російські ракетоносії. Є ймовірність підготовки до нового масованого удару окупантів.

Про це повідомила речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону 28 листопада.

«Найперше спостереження — це те, що у Чорному морі з'явився за тривалий час — декілька діб не було — ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, несе вісім ракет типу «Калібр» на борту. Це говорить про те, що підготовка йшла, і в пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені й можуть бути долучені до служби протягом кількох годин», — розповіла вона.

За її словами, наразі у Чорному морі шторм. Але ракетоносії можуть зробити пуск і за такої погоди.

Гуменюк закликає не нехтувати сигналами повітряної тривоги. «Цілком імовірно, що початок тижня може бути ознаменований такою атакою»- сказала Гуменюк.

Нагадуємо, президент України Володимир Зеленський попередив, що росія готується розв’язати нову хвилю ударів.

Оновлено. 12:32

У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 11 ворожих кораблів, з них 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 8 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі; в Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 76 ракет, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Що передувало?

Це не перший масований удар росіян по критичній інфраструктурі України. Їх було вже сім від початку жовтня. Востаннє окупанти обстріляли Україну понад 60-ма ракетами, через що у низці областей зникло світло та ввели аварійні відключення електроенергії.

У воєнній розвідці України попередили, що країна-агресорка готує нові атаки. Для того, щоб поповнити свої резерви, ворогові необхідно щонайменше тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: