У Львові облаштовують найбільше модульне містечко для понад тисячі вимушених переселенців

модульне містечко для ВПО у Львові
Фото: Роман Балук

У Львові з'явиться найбільше модульне містечко, де житимуть вимушені переселенці. Тут зможуть оселитися 1100 людей, які змушені втікати від війни.

Про це розповів в.о директора департаменту містобудування міскради Тарас Кубай 28 листопада, цитує ІА Дивись.info.

Він каже, що житло буде адаптованим для проживання у зимовий період і буде набагато комфортнішим за попередні. Їх у місті вже є три. У четверте - найбільше - переселять жителів модульних містечок, які розгорнули на початку повномашстабної війни у Львові.

Фото: Роман Балук

«У ньому мешканцям більше не доведеться переходити вулицю, аби потрапити у санвузли чи на кухню. У кожному будиночку буде радіатор, крім того радіаторами будуть обладнані коридори та санвузли. Підприємство, що обслуговуватиме містечко, забезпечить генератори, аби, у випадку відключення світла, була достатня кількість тепла для комфортного проживання мешканців», - каже чиновник.

Відкрити локацію планують до кінця нинішнього року.

Читайте також: На Львівщині працевлаштували майже півтори тисячі переселенців

Також у четвертому модульному містечку, як і в попередніх, місто облаштує благоустрій. Першочергово планують забезпечити зручний доступ мешканців до житла. Навесні хочуть встановити вуличні меблі та озеленити територію.

Звідки доставляють модулі?

Кубай говорить, що орієнтовно 30-40% модулів вже надійшли до Львова у межах співпраці Міністерства розвитку громад і територій України та польського уряду. Їх уже встановлюють.

Фото: Роман Балук

«Цей об’єкт є логістично складним - фактично цілодобово модулі доставляються сюди із Польщі. Не завжди це виходить швидко, адже вони перетинають кордон. До того ж, мусимо враховувати питання завантаження та розвантаження модулів. Все, що залежить від служб міста Львова, ми робимо максимально оперативно», - пояснює директор депортаменту.

Що відомо про модульні містечка в регіоні?

У Львові діє три такі локації. Їх облаштували на початку повномашстабного російського вторгнення.

Окрім цього, на Львівщині збудували ще 4 модульні містечка, 1 діє у Хоросному Солонківської ТГ. Будівництво одного містечка триває у Стрийській громаді, є проєкти на будівництво житла для ВПО у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.   

Скільки вимушених переселенців є на Львівщині?

За даними місцевої влади, станом на сьогодні у регіоні проживають 107 тисяч 113 внутрішньо переміщених осіб. З них 10 тисяч 602 мешкають в закладах комунальної/державної форми власності, 96 тисяч 511 осіб - в приватному секторі. Минулої доби двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 114 людей.

Гуманітарний хаб

На зиму у Львівській області мають намір прийняти 100 тисяч вимушених переселенців зважаючи на те, що опалювальний сезон у більшості регіон зірвано через російське повномасштабне вторгнення.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: