На Харківщині окупанти розстріляли дитячого письменника

ba545d90-8986401b6b26ef225ab4a8d8aba56804
Фото з відкритих джерел.

росіяни під час окупації Харківщини з пістолета Макарова розстріляли дитячого письменника Володимира Вакуленка.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

У квітні цього року поліція зареєструвала провадження про те, що Вакуленка було взято в полон росіянами в Ізюмському районі.

В жовтні до поліції звернувся рідний батько Володимира - він був впевнений, що один з загиблих на Ізюмському кладовищі - його син.

Він розповів, що до їх дому 23 березня приїхали п’ять осіб, ймовірно, «лнрівці» та провели обшук. Бойовики забрали письменника та його сина - провели жорстокий допит з побиттям та відпустили. Наступного дня, до їх дому приїхало двоє невстановлених осіб в автомобілі з позначкою “Z” та силоміць вивезли Володимира Вакуленко. З цього часу живим його ніхто не бачив.

Від свідків, які хоронили українців на Ізюмському масовому кладовищі відомо, що 12-го травня до них звернулися військовослужбовці рф з вказівкою захоронити тіло чоловіка, яке знаходилось неподалік від села Капітолівка Ізюмського району. Свідки помітили кульові отвори в тілі та простріляні документи українського письменника. Тіло знаходилось на вулиці більше місяця.

Фото зроблено місцевим мешканцем 12-го травня.

Наразі завершена перевірка ДНК профілю та підтверджено - загиблий №319 на Ізюмському кладовищі- це Володимир Вакуленко. В тілі знайдено дві кулі від пістолету Макарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: