Папа Франциск назвав дві групи "найжорстокіших" росіян, які воюють в Україні

Папа Франциск
theguardian.com / theguardian.com

Папа Римський Франциск назвав дві групи етнічних меншин росії, чеченців і бурятів, одними з «найжорстокіших» військ, які воюють в Україні.

Про це пише CNN.

«Найжорстокішими є, мабуть, ті, хто належить до росії, але не дотримується російської традиції, наприклад, чеченці, буряти тощо», — сказав Папа в інтерв’ю, опублікованому в понеділок.

"Я говорю про народ, який замучений. Якщо у вас є замучений народ, у вас є той, хто його замучує", - додав він в інтерв'ю єзуїтському журналу "Америка", яке відбулося 22 листопада, повідомляє видання.

Чеченці - етнічна група, що походить з Чечні на півдні росії. Лідер Рамзан Кадиров здебільшого підтримував війну в Україні — зокрема, нібито, відправив туди своїх синів воювати.

Буряти - етнічна група зі Східного Сибіру, ​​яка межує з Монголією.

Офіційний представник російського МЗС Марія Захарова виступила на захист етнічного складу росії в своєму офіційному Telegram-каналі.

«Ми одна родина з бурятами, чеченцями та іншими представниками нашої багатонаціональної та багатоконфесійної країни. І разом ми обов’язково будемо молитися за Святий Престол, кожен по-своєму».

Глава Католицької Церкви також звернувся до річниці Голодомору, яка зазвичай припадає на четверту суботу листопада.

Голодомор був спричиненим людиною голодомором, який широко приписують радянському лідеру Йосипу Сталіну. Це призвело до того, що мільйони українців померли від голоду між 1932 і 1933 роками.

«Геноцид, який Сталін вчинив проти українців [у 1932-33 роках]. Я вважаю доречним згадати про це як про історичний передвісник [теперішнього] конфлікту», – сказав Папа Франциск в інтерв’ю.

Зазначимо, що на півдні Херсонщини повторюється картина, що спостерігалася на сході України: росіяни залишають за собою жахливі випадки жорстокості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: