"росія продовжує терористичний тиск на Україну, щоб схилити її до переговорів", - політолог

35157a9-1viyna

Головний тренд з російсько-терористичним примусом України до переговорів замороженням та темнотою відвертає нашу увагу від інших важливих процесів.

Про це каже політолог Олексій Роговик.

"По-перше, з базовою ракетною тактикою рф дуже поспішає. Раніше через тактику «артилерійського валу» в них виник відчутний дефіцит артснарядів. На заміну йому зараз прийшов «м’ясний вал», коли мобілізованих зеків та інших використовують у гірших традиціях Першої світової. Трюк з мобілізованими може вигравати для агресора достатньо часу і навіть сприяти певним успіхам на фронті, але резерв цієї тактики такий же як і артилерійської", - вважає політолог.

Також Роговик додає, що найгіршим буде варіант, якщо підтвердиться інформація, що російські транспортні літаки почали привозити з Китаю надане ним військове поки нелетальне спорядження.

"По-друге, боротьба на міжнародному рівні загострюється. Список держав, які надають Україні військову допомогу різних типів, розширюється, хоча і темпи коливаються. У тому числі, за рахунок тих, хто від цього публічно відкараскувався як Ізраїль чи певний час Болгарія та Хорватія. Після учорашніх заяв Папи Римського у рф заявили, що Ватикан не може бути посередником у переговорах. Підозри щодо зміни політики Британії та Італії у гіршу сторону після зміни урядів не виправдались. Окремі органи міжнародних організацій та деякі парламенти світу підтримують рішення про визнання рф терористичним режимом чи державою-спонсором тероризму. США послабили нафтові санкції проти союзної рф Венесуели, що відкриває можливості для використання її у планах запровадження необхідної стелі цін на російську нафту", - додає він.

За словами політолога, У Європі усі рішення щодо нафти і газу продовжують відчутно буксувати, а деякі держави підозрюють у плануванні створення хабів для обходу енергетичних ембарго.

"У Західних ЗМІ продовжують активно розгойдувати тему «запаси західної зброї вичерпуються». Багато хто на Заході продовжує активне слиновиділення, коли відчуває простір для токсичних переговорів чи шкідливих припинень вогню. Сам же Захід у рамках стратегії «смаження рф на малому тривалому вогні» продовжує підтримувати Україну збитковим підходом «наслідки, а не причини» яскравим прикладом чого є надання зараз дійсно потрібного генераторного обладнання замість превентивного раніше ППО", -зазначає Роговик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: