Через російські нічні удари 30 листопада по Україні є загиблі та поранені

0f1aaf8d-f1e4-4400-a177-46ab0548fa2a
Лікарня на Сумщині, яку обстріляли окупанти 30 листопада. Фото: Дмитро Живицький з ОВА

Ворожі атаки по Україні продовжуються. Низка регіонів потерпіли від нічних та вранішніх обстрілів росіян. Унаслідок цього є поранені та загиблі мирні мешканці.

ІА Дивись.info зібрала офіційну інформацію по областях.

Дніпропетровщина

Ворог накрив вогнем із «Градів» Нікополь та Марганецьку громаду. Туди прилетіли майже 30 снарядів. Люди неушкоджені, розповів вранці очільник ОВА Валентин Резніченко.

Запорізька область

У регіоні окупанти обстріляли один із населених пунктів. Унаслідок влучання ворожої ракети, ймовірно, С-300, пошкоджено газорозповільчий пункт. Сталася пожежа. Без газу залишилися кілька вулиць. Люди не постраждали, каже начальник військової адміністрації Олександр Старух.

Харківщина

Як розповів вранці очільник регіональної військової адміністрації Олег Синєгубов, під російськими обстрілами опинився Куп'янський район: окупанти протягом доби наносили артилерійські та ракетні удари. У Курилівській громаді внаслідок обстрілів горіли господарчі споруди, зруйновані дахи двох будинків, є влучання на території освітнього закладу.

У Козачій Лопані, що в Харківському районі, обстріли росіян зруйнували 4 квартири багатоквартирного будинку. Жертв та постраждалих немає. Під обстрілами залишається і Вовчанська громада.

Водночас високою залишається мінна небезпека. Так у Салтівському районі Харкова 51-річний чоловік знайшов вибухонебезпечний предмет. Його ушпиталили із травмами.

Донеччинна

Троє загиблих та 14 поранених - такі наслідки російських ударів по регіону. 

За даними Павла Кириленка, який очолює ОВА, найбільше постраждав Бахмут - тут загинули 2 людини, а 11 - поранено. Обстріли зафіксували на околицях Світлодарської та Соледарської громад. На Волноваському напрямку під артобстрілами — Вугледар та Богоявленка.

Пошкоджено адмінбудівлю. На Донецькому напрямку без жертв, але є руйнування. Курахівська громада зазнала 5 обстрілів — пошкоджено декілька приватних будинків у Кураховому та Курахівці. Вночі тривали обстріли Мар'їнки, на ранок стало гучно на околицях Очеретинської громади.

В Авдіївці ніч була відносно тихою, а вранці відбулися 3 обстріли — є влучання у житлові квартали.

На Лисичанському напрямку 1 людина загинула в Лимані, ще 3 дістали поранення. Не припиняються масові обстріли Торського і Зарічного. обійшлося без жертв. 

Сумщина

У Білопілля росіяни вбили 15-річного підлітка. Під час обстрілу хлопець якраз був на вулиці, заявив очільник військової адміністрації Дмитро Живицький.

Також ворог зруйнував частину місцевої лікарні. На місці рятувальники розбирають завали.

Херсонщина

Російські окупанти 18 разів обстріляли територію Херсонщини. Ворог продовжує гатити по цивільній інфраструктурі області. Під ударом опинилися житлові квартали Херсона, розповів Ярослав Янушевич, голова ОВА. А ворожі снаряди поцілили на територію заводів, медичний заклад, банківські установи в центрі міста, газові труби, приватні та багатоквартирні будинки.

Обстріляли й Кізомис, Антонівку, Дар’ївку, Садове та Зеленівку та Качкарівку та Червоний Маяк. Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів 4 жителі Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості, розповів він.

Миколаївщина

Зранку 30 листопада ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Наслідки уточнюються, каже начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Що в інших областях?

В інших регіонах існувала небезпека ракетних ударів, але вона не справдилась. Тривогу оголошували після опівдня 29 листопада. Наприклад, на Львівщині росіяни хотіли атакувати з боку білорусі.

У Офісі президента вранці 30 листопада повідомили, що кількість жертв російських атак за добу склала 5 людей.

Яка ситуація на фронті?

У ранковому зведені Генштабу ЗСУ повідомили про шість відбитих атак ворога на Донбасі. Водночас росіяни продовжують тероризувати населення, відкриваючи вогонь.

Окупанти завдали 2 ракетних удари по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка на Харківщині та міста Слов’янськ Донецької області, здійснили 47 авіаційних ударів і 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ.

Зберігається загроза ракетних ударів російських загарбників по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України, попередили у Генштабі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: